Kansallispuvusta, nolosti

Vuonna 2012 New Yorkin matkalle tehty puku
Vuonna 2012 New Yorkin matkalle tehty puku

Eikö ole naurettava ajatus, että Suomessa on 5.8.2015 kansallispuvun syntymäpäivä? 

Koko ajatuksen surkeus kuvastuu siitä, että sillä on olemassa syntymäpäivä.
Ja sitten vielä kysytään, miksi se ei ole tullut muotiin.
Voi Kristuksen vittu!

Ja joku vielä kysyy,  miksi kansallispuku ei ole tullut muotiin?
Syy siihen, miksi suomalainen kansallispuku ei ole tullut muotiin on siinä että suomalaisella kansallispuvullla on syntymäpäivä!
Eihän sellainen voi olla aito kansallispuku, joka on luotu ja suunniteltu, jota valvonut 125 vuotta erityinen kansallispukuneuvosto ja joka on pitänyt erikseen päättää., säätää ja ohjata

Baijerissa, Itävallassa ja Alto Adigessa kansallispuku on oikeasti kansallinen puku, jonka puhdasoppisuutta ei kukaan valvo, ja joka elää joka hetki.
Kun kännykät yleistyivät, tuli tirolilaisiin nahkahousuihin mukaan kännykkäkotelo, koska se oli siinä tarpeen, eikä sitä kytännyt mikään kansallissosialistinenpukuneuvosto.
Se on ollut siellä koko ajan elävää perinnettä, vaate jota on käytetty vapaasti, kun on huvittanut ja todellakin on huvittanut, varsinkin ulkomaalaisia.

Suomalainen kansallispuku ei huvita sitten ketään, päin vastoin, lähinnä se itkettää.

Suomalaisen kansallispuvun idea on pitkälti ruotsalainen, mallien perusta on kopioitu ruotsalaisista varakkaiden talonpoikien juhlavaatteista, joiden idea oli taas kopioitu noin 100 vuotta vanhemmista säätyläispuvuista.

Tilannetta kuvaa hyvin sekin detalji että oikeasti ennen kansallispukusosialisteja suomalaisen miehen paita oli yleensä kaulukseton, se oli housun päällä, vyö paidan päällä ja siinä sitten roikkumassa tarvekalut, yleensä kirves.  Ja takki oli kesäaikaan enempi harvinainen riesa, lähinnä hihallinnen säkki.

Se että kepulainen paskasakki on ottanut kansallispuvun ajatuksen omakseen,  ei sitten mitenkään paranna sen suosiota mutta sen ymmärtää kyllä, että se sopii siihen maailmaan, jossa väärennys on todellisuutta.

Kepun todellinen ideologiahan on agraarisosialistinen konservatismi; eli sosialisoiduilla varoilla ylläpitää sellaista maaseutua, jonka he kuvittelevat sen joskus olleen,  mutta jota ei oikeassa todellisuudessa ole koskaan ollut.

Daami on siinä New Yorkin kansallispuvussa
Daami on siinä New Yorkin kansallispuvussa

Tämä kansallispuvun idea on samanlainen.
1800-luvun lopussa joku pönö keksi, että suomalaisuus tarvitsee univormun, ja näin suunniteltiin menneisyys, lukittiin kansallinen identiteetti väärennökseen,  tiettyyn hetkeen ja aikaan, malliin jota ei ole koskaan ollut.

Ja kun sitä oikein ajattelee; se kyllä kuvaa suomalaisuuden ideaa monella tavalla vittumaisen tarkasti.